Klicka på boken för att bläddra
FörfattareLouise Bondebjer
OmslagInbunden med klotrygg
Format200 x 250 mm
Antal sidor160 s
LanseringApril 2020
ISBN9789187795602
FotografTine Guth Linse
ÖversättareAnita Shenoi

Swedish kitchen stories


En stor del av det svenska kulturarvet ryms i maten. Våra unika råvaror och årstidernas växlingar har skapat klassiker som blivit trendiga på nytt.

Här samsas det svenskaste av svenska med moderna tolkningar av rustika rätter älskade av en hel befolkning. Lättlagade recept för såväl vardag som fest. Oavsett om du är ute efter de perfekta svenska köttbullarna eller kaneldoftande kaffebröd till fikastunden. Dessutom får du lära dig en hel del om våra högtider och varför vi firar som vi gör.

Den perfekta presenten till den som vill lära känna Sverige genom maten. Och till alla andra som bara råkar älska vällagad svensk husmanskost.

Engelsk text

For many Swedes, nothing beats being able to make use of fresh local produce all year round. And dipping into the culture behind traditional Swedish dishes is something close to our hearts, with every mealtime imparting a sense of community and heritage. The now world famous fika is just one example of this.  Join us as we delve into the best of Swedish cuisine for every season, embracing a mix of authentic classics and recipes with a fresh twist. If you’ve ever wondered how to eat like a Swede all year round, here’s how!