Klicka på boken för att bläddra
FörfattareCilla Montgomery
OmslagHäftad
Format170 x 210 mm
Antal sidor128 s, rikt illustrerad
LanseringSep 2014
ISBN9789185861972
IllustrationerAnders Persson

Rekoguiden


Många av oss har – i ärlighetens namn – ganska risig koll på hur våra levnadsvanor påverkar Moder Jord. Och hur livet ser ut för de människor som jobbar med att producera maten, drycken och prylarna som vi i Sverige konsumerar. Varför är det till exempel så dyrt med ekologisk mat och vad innebär rättvisemärkta varor egentligen? I Rekoguiden reder vi ut etiska begrepp, tar död på miljömyter och gör de stora siffrorna begripliga.

Visste du till exempel att det i snitt går åt nästan ett kilo kemikalier för att producera en ynka t-shirt? Eller att några av Systembolagets mest populära bag-in-box-viner innehåller 64 olika tillsatsämnen? Hade du koll på att svenskarna varje år slänger i genomsnitt 25 kilo mat per person? Eller att vi skulle kunna värma 4 000 lägenheter under ett helt år om vi återvann våra julgranar? Kan verkligen en Fairtrade-banan påverka en femårings liv i Sydamerika? Och det där med köttfri måndag och fisande kossor, hur hänger nu det ihop?

I Rekoguiden ger vi lite extra kärlek till djur, natur och medmänniskor i när och fjärran. Här hittar den som vill leva lite mer reko massvis med lättsmälta fakta och tips för en mer schysst och hållbar livsstil.