Klicka på boken för att bläddra
FörfattareSusanna Bill & Arne Berge
OmslagInbunden
Format195 x 275 mm
Antal sidor128 s
LanseringJan 2018
ISBN9789187795404
FotografTine Guth Linse

Klok på mat


Att det vi äter har betydelse för hur vi mår är självklart för de esta, men vad innebär det egentligen? Hur mycket kan man påverka själv? Vad bör man äta för att bli piggare, mer kvick­ tänkt och hålla sig frisk?
Den här boken handlar om just den maten  den multifunktionella maten  som ger dig ett friskare liv och en bättre fungerande hjär­na. Och det är varken hokuspokus eller hitte­ på, utan grundar sig på många års forskning om matens sjukdomsförebyggande effekter.
På Antidiabetic Food Centre vid Lunds universitet har man kunnat visa att en kom­bination av råvaror med inflammations­dämpande egenskaper påverkar vår hälsa positivt, i både kropp och hjärna. Resultaten överträffade till och med forskarnas egna förväntningar, och de kom snabbt  redan efter fyra veckor.
Den här boken ger dig inspirationen och kunskapen du behöver för att laga den multi­funktionella maten. Den som förbättrar ditt arbetsminne, gör att du orkar mer och som minskar risken för att du drabbas av diabetes och hjärt­kärlsjukdom.
Kort sagt  bli klok på mat!