Klicka på boken för att bläddra
FörfattareAmanda Hellberg & Eveline Johnsson
OmslagInbunden
Format200 x 245 mm
Antal sidor128 s
LanseringAug 2017
ISBN9789187795244
FotografEveline Johnsson

Junk food vego


Junk food vego är ännu en ljuvlig bok av författarna till Ta tillvara och Rötter & knölar. Här bjuder de på det vi vanligen kallar skräpmat, snabbmat eller street food. Sina benämningar till trots är maten i den här boken dock varken dålig eller särskilt snabb, Amanda Hellberg och Eveline Johnsson har angripit ”junket” med lika mycket kärlek som de tar sig an övrig mat. De har sin vana trogen använt fina, lokala råvaror och tillagat maten från grunden:

”Vi tycker det är spännande att utforska det svenska skafferiet, att undersöka vad som kan odlas här, och sedan använda det på nya sätt. ”

Man skulle kunna säga att skräpmaten på senare år liksom har flyttat in, gjort sig hemmastadd, bytt skepnad – och numer presenterar sig som den nya husmanskosten. Testa till exempel bruna bönor i chilin eller burgaren, rotsaker på pizzan eller i tacofärsen, och sno ihop en rotfruktskimchi! Här bjuds även surdegspizza med spännande fyllningar, hemmagjorda pannkakor och pajer med färsk frukt och fina bär och mycket, mycket mer.


Bild Bild Bild Bild